• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ЗВАЖАЄМО НА ПІДОЗРІЛИХ — ЛЮДЕЙ, АВТО, КИНУТІ РЕЧІ

Шановні жителі Чернігівщини! Звертаюся до вас, як керівник міліції області із закликом до особливої пильності та обережності. Переконливо прошу громадян звертати увагу на підозрілих людей. Приводом для тривоги можуть стати чоловіки активного віку, які віднедавна орендують житло, особливо такі, що мешкають без сім’ї.

Оскільки Чернігівщина має протяжну ділянку кордону з РФ, окремо звертаюся до жителів прикордонних районів. Прошу негайно сповіщати органи внутрішніх справ про появу підозрілих незнайомців (особливо в групах), їх спроби з’ясувати настрої місцевого населення, висловлювання закликів сепаратистського спрямування чи іншу пропагандистську активність. А також про намагання вивідати місця розташування та шляхи зручного підходу до важливих об’єктів. Ваше небайдуже ставлення до таких фактів і вчасне реагування на них, цілком ймовірно, допоможуть зупинити небезпечні провокації на стадії підготовки, уникнути людських жертв та руйнувань. Не залишайте поза увагою кинуті предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки тощо). Такі знахідки мають обов’язково викликати підозру, і про них слід відразу інформувати працівників правоохоронних органів. Ні в якому разі не чіпайте такі предмети, не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби.

Також повинні викликати підозру автомобілі, залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць значного скупчення людей: вокзалів, автостанцій та зупинок громадського транспорту, ринків, торговельних центрів, популярних розважальних закладів. Особливо це актуально, якщо транспортні засоби залишені поза межами визначених стоянок транспорту. Задля власної безпеки ніколи не приймайте від незнайомців пакети, сумки, не залишайте свій багаж без нагляду. В разі виявлення предметів, які викликають у вас підозру, в салоні громадського транспорту — опитайте інших пасажирів, які знаходяться поряд. Якщо власник не знайдеться, терміново повідомте про знахідку водія.

Якщо ж ви виявили невідомий предмет в під'їзді свого будинку, опитайте сусідів, можливо, він належить їм. Якщо ні – негайно телефонуйте до міліції та обов’язково дочекайтеся прибуття слідчо-оперативної групи. До приїзду правоохоронців зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до підозрілого предмета. Особливо це важливо в місцях значного скупчення людей. Цілодобово діють телефони «гарячої лінії» чергової частини УМВС України в Чернігівській області 619-102 та спеціальної лінії міліції 102. Пам’ятайте найголовніше: ваші пильні та грамотні дії здатні врятувати життя та здоров’я як вам, так і іншим громадянам.

Вадим Філашкін,
т.в.о. начальника управління МВС області

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi